GeriKurabiye Tarifleri Kaşarlı dereotlu misket kurabiye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşarlı dereotlu misket kurabiye

Kaşarlı dereotlu misket kurabiye
Lezzetine doyamayacağınız pratik bir kurabiye.

Lezzetine doyamayacağınız pratik bir kurabiye.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam dereotu ince doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fincan çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yumurta (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un

Kaşarlı dereotlu misket kurabiye Nasıl yapılır?

Oda ısısında yumuşamış tereyağı ile tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Ardından un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Yarım saat hamuru dinlendirip yuvarlak veya arzu ettiğiniz şekilde hazırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.

180 derecede kızarana kadar pişirin.