GeriKahvaltılık Tarifleri Karpuz kabuğu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Bu reçeli tattıktan sonra bugüne kadar attığınız karpuz kabukları için çok üzüleceksiniz çünkü o kabuklarla çok nefis bir reçel yapabilirdiniz. İçindeki karanfil sayesinde bambaşka bir lezzete kavuşan karpuz kabuğu reçelinin tarifi içeriğimizde...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 7-8 diş karanfil
  • Çeyrek limonun suyu

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince soyun, kalan beyaz kısmı kesme tahtası üzerinde iyice ince dilimler halinde kıyın.

Tencereye suyu koyup kaynatın ve karpuz kabuklarını içine alıp ocağı kısın.

Yaklaşık 40-45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakikada da yapabilirsiniz.

Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra şekeri ve karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30-35 dakika kadar daha pişirin.

Reçelden aldığınız bir damlayı soğuk zemin üzerine damlattığınızda top olarak duruyorsa reçel olmuş demektir.

Limon suyunu ekleyip iki dakika daha pişirip sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın.