GeriHamur İşi Tarifleri Karnı açık patatesli poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnı açık patatesli poğaça tarifi

Karnı açık patatesli poğaça tarifi

Farklı iç malzeme kullanarak da yapabileceğiniz yumuşacık bir lezzet!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı süt kaymağı
  • 20 gram yaş maya
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta sarısı

İçi için:

  • 2 adet haşlanmış büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 100-150 gram kıyma
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Karnı açık patatesli poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve diğer tüm sıvı malzemeleri geniş bir kaba alın. Yaş mayayı ve karbonatı da ilave ettikten sonra karıştırın. Tuz ve şekeri de ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru bekletmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bu parçaları elinizle açın ve ortasına iç malzemeyi yerleştirdikten sonra kenarlarından tutup kapatın. Uç kısımlarına pide gibi şekil verin. Ortasında çok az açıklık kalmalı, pişerken de biraz açılacak.

Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 50 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar mayalanmaları için bekletin. Daha sonra fırın ayarınızı 180'e getirin. Üstleri kızarana kadar pişirin.