GeriEt Yemeği Tarifleri Karnabahar püreli kuzu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar püreli kuzu tarifi

Karnabahar püreli kuzu tarifi

Yumuşacık kuzu etiyle vitamin deposu karnıbaharların buluştuğu karnabaharlı püreli kuzu tarifi faydalı bir akşam yemeği diyebiliriz. Hazırlanışı zahmetli gibi görünse de etiniz piştiği anda tadına doyamayacağınız bu harika tarifi denemeye değer! Karnabahar püreli kuzu tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte malzemeler ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu

Püre için;

  • 1 küçük karnabahar
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Karnabahar püreli kuzu tarifi Nasıl yapılır?

İncikleri ayçiçek yağında 2-3 dakika soteleyip kenara alın.

Ardından küp küp doğradığınız soğan ve sarımsakları 1-2 dakika kadar kavurun.

İnce ince dilimlediğiniz havuç ve kereviz saplarını ilave edip soteleyin.

İncikleri karışıma ilave edin.

Et suyunu ilave edip ocağı kısın ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

En son tuz ve karabiberi ekleyin ve altını kapatın.

Püre için, yağı ısıtın. Doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin.

Ayıkladığınız karnabaharları, sütü, tuz ve karabiber ilave edip pişirin.

Tereyağını ekleyip blender'la püre haline getirin ve servis tabağına alın.

Üzerine incikleri yerleştirip servis edin.

Afiyet olsun...