GeriDiyet Tarifler Karatay usulü dana nuar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay usulü dana nuar tarifi

Karatay usulü dana nuar tarifi

Nuar dana etinin en güzel ve lezzetli parçalarından biri. Karatay diyeti yapanlar için çok uygun olan bu tarifimizde nuarı fırında ağır ağır pişiriyor, sonra da afiyetle yiyoruz. Üstelik artanlarıyla da farklı lezzetler hazırlıyoruz. Çok beğeneceğinizden emin olduğumuz Karatay usulü dana nuar tarifini hemen aşağı bırakıyoruz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bütün dana nuar
  • 100-200 gram tane karabiber
  • 50 gram kekik
  • Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım) 

Karatay usulü dana nuar tarifi Nasıl yapılır?

Kasaptan bütün bir dana nuar alın. Bir tepsi içinde ya da havanda 100-200 gram kadar tane karabiberi döverek kırın, ufalayın. Kırılmış biberlere bolca kekik ekleyerek birbirine harmanlayın.

Nuarı tepsiye yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Elinizle bastırarak nuarın her tarafını karabiber ve kekik karışımı ile kaplayın. 250 derecede ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirin. Pişirme süresini nuarın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Nuar suyunu çekip, piştikten sonra dilimleyerek salata ve yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Artan kısmı buzdolabı poşetine koyarak, buzdolabında saklayabilirsiniz. Daha sonra soğuk söğüş olarak yiyebilir veya sandviç yapabilirsiniz. Sonraki öğünler için kuşbaşı şeklinde doğrayıp, soğan, sarımsak, taze domates ve yeşil biber ekleyerek sote yapıp sıcak et yemeği yapabilirsiniz.