GeriKek Tarifleri Karamelli ve çıtır bademli tava keki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli ve çıtır bademli tava keki tarifi

Karamelli ve çıtır bademli tava keki tarifi
Daha önce tavada kek yapmayı denediniz mi?

Daha önce tavada kek yapmayı denediniz mi?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 55 gram tereyağı
  • 125 gram su
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı badem esansı
  • 60 gram süt
  • 175 gram un
  • 5 gram kabartma tozu
  • 5 gram vanilya
  • 150 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı file badem
Karamel sos için:
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 mililitre krema
Çıtır badem için:
  • Yarım su bardağı badem
  • 3 yemek kaşığı bal

Karamelli ve çıtır bademli tava keki tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, badem esansı, süt ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtayı bir mikser yardımıyla iyice çırpın ve karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Üzeri için esmer şekeri tereyağı ile birlikte bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Karamel sosu ılınan kekin üzerine dökün.

Üzeri için bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kavurun ve ocaktan alın. Balı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerini soğuyan ballı çıtır bademlerle süsleyerek servis yapın.