GeriTatlı Tarifleri Karamelli kayısılı keşkül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli kayısılı keşkül tarifi

Karamelli kayısılı keşkül tarifi
Oldukça lezzetli ve bir o kadar hafif bir tatlı...

Oldukça lezzetli ve bir o kadar hafif bir tatlı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 850 mililitre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş kabuksuz çiğ badem
  • 2,5 çorba kaşığı nişasta
  • 15 adet kuru kayısı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı su
  • 2 kaşık tereyağı
  • 20 adet kabuksuz çiğ badem

Karamelli kayısılı keşkül tarifi Nasıl yapılır?

Kuru kayısıları sıcak su içinde 30 dakika bekletin. Suyunu süzdüğünüz kayısıları koparmamaya özen göstererek ikiye bölün. Kayısıların üzerine şeker dökün ve karıştırın. Kabuksuz çiğ bademleri de içine ilave edin. Şeker eriyince su ekleyin ve tarçın koyun. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ilave edin, karıştırıp bekletin.

Bademleri sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun. İyice kuruyan bademleri robotta un haline getirin.

Süt, un, nişasta ve şekeri iyice karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısı ve sütü üzerine ilave edin. Bademi ilave edin ve orta ateşte pişirin. Fokur fokur kaynamaya başlayınca, bir taşım kaynatıp kenara alın.

Kaselere bir kat keşkül, üzerine bir miktar kayısı koyun. Üzerine tekrar keşkül koyun ve en üstüne de kalan kayısıları paylaştırın. Buzdolabında bekletin.

Üzerini tercihe bağlı olarak badem yada Antep fıstığı ile süsleyin.