GeriKahvaltılık Tarifleri Karadut reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karadut reçeli tarifi

Karadut reçeli tarifi

Karadut hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir yaz meyvesi. Bu meyvenin lezzetini diğer mevsimlere de taşımanın en kolay yolu ise reçel yapmak. Siz de yaz kış sofranızı renklendirecek, ağzınızı tatlandıracak karadut reçelinin tarifini arıyorsanız çok doğru bir yere geldiniz. İşte enfes karadut reçeli tarifimiz...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kase karadut
  • 1,5 kase toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu

Karadut reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını ayıkladığınız karadutları ezmeden yıkayın.

Reçel yapacağınız tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin.

Meyveleri sularını salmaları için en az 3 saat kapağı kapalı halde bekletin.

Reçeli yapmadan önce limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da malzemelere ilave edip kaynatmaya başlayın.

Arada karıştırarak pişirdiğiniz reçelin kıvamı koyulaştığında altını kapatın.

Oda sıcaklığına gelen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun!