GeriÇorba Tarifleri Kara lahana çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kara lahana çorbası tarifi

Kara lahana çorbası tarifi

Lahanaya Karadeniz mutfağının kutsal sebzesi diyebiliriz. Çorbadan tutun dolmaya kadar sayısız yemek yapılabiliyor. Kara lahana çorbası ise içlerinden en sevileni. Kimi ezerek, kimi daha diri bırakarak hazırlasa da hepsinin sonucu aynı lezzet. Peki Giresun usulü kara lahana çorbası nasıl yapılır? Daha da doyurucu olmasını istiyorsanız içerisine havuç ve patates ekleyebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet kara lahana 
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı mısır yarması
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Acı biber

Kara lahana çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Kara lahanaları iyice yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Ardından ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede su kaynatın ve içine doğradığınız lahanaları atın.
  • Yarma ve kuru fasulyeleri ayrı birer tencerede haşlayın.
  • Haşlanmış yarma ve fasulyeleri de lahanayı koyduğunuz tencereye ilave edin.
  • Biraz pişince çorbayı karıştırarak mısır ununun tamamını ilave edin.
  • Diğer yandan bir tavada yağ ile incecik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan soğana acı biberi de ilave edin ve kaynayan çorbanın içine ekleyin.
  • Son olarak yeteri kadar tuzu da ekleyin.
  • Çorbanız hazır.