Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30 dk
Kolay
Malzemeler
400 gr levrek
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates
1/2 limon
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır
Balık Filetolarını Hazırlama:
Balık filetolarını temizleyip kurulayın. Taze balık filetolarını tabağa düzgünce yerleştirin ve üzerlerine hafifçe un serpin.
Balıkları Kızartma:
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yağ kızdığında balık filetolarını tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar yaklaşık 10-12 dakika kızartın. Kızaran balıkları servis tabağına alın.
Sosun Hazırlanması:
Aynı tavada kalan yağa kapari, tuz ve karabiber ekleyin. Hemen ardından, dilimlenmiş domates ve limonları da tavanın içine katın. Malzemeleri yaklaşık 5-6 dakika kavurun, karıştırarak pişirin. Ardından tavanın altını kapatın ve içine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek sosu karıştırın.
Servis:
Hazırladığınız sosu kızaran balıkların üzerine dökün. Sosun balıklara eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.