Kaparili levrek tarifi

Kapari ile tatlandırılan bu lezzetli levrek tarifini çok seveceksiniz.

Kaparili levrek tarifiKaparili levrek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 400 gr levrek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1/2 limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır
  1. Balık Filetolarını Hazırlama:
    Balık filetolarını temizleyip kurulayın. Taze balık filetolarını tabağa düzgünce yerleştirin ve üzerlerine hafifçe un serpin.
  2. Balıkları Kızartma:
    Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yağ kızdığında balık filetolarını tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar yaklaşık 10-12 dakika kızartın. Kızaran balıkları servis tabağına alın.
  3. Sosun Hazırlanması:
    Aynı tavada kalan yağa kapari, tuz ve karabiber ekleyin. Hemen ardından, dilimlenmiş domates ve limonları da tavanın içine katın. Malzemeleri yaklaşık 5-6 dakika kavurun, karıştırarak pişirin. Ardından tavanın altını kapatın ve içine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek sosu karıştırın.
  4. Servis:
    Hazırladığınız sosu kızaran balıkların üzerine dökün. Sosun balıklara eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
  5. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ284 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ20 g
PROTEİN16 g