GeriPasta Tarifleri Kalpli cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalpli cheesecake tarifi

Kalpli cheesecake tarifi
Abone Olgoogle-news

Cheesecake sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz! Hele ki Yıldız Öz Samaha imzalı bu pişmeyen cheesecake'e herkes bayılacak. Beyaz çikolata ve meyvelerin lezzet kattığı kalpli cheesecake'i mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Alt taban için:

  • 100 gram toz badem
  • 10 gram vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç dolgusu için:

  • 200 gram beyaz yumuşak krem peynir
  • 30 gram beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet jelatin

Kalpli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

  • Tereyağı toz badem ve vanilyayı güzelce yoğurun. Bütün malzemeler iç içe geçsin.
  • Güzelce elinizle yoğurup macun kıvamına getirdikten sonra ikiye bölün. (İki küçük kalp şekilli tart kalıbında yaptım.)
  • Kalplarınızın tabanına güzelce elinizle yayarak yerleştirin.
  • Daha sonra tam kıvam alması için biraz buzdolabında bekletin .
  • Tereyağını benmari usulü eritin.
  • Eridikten sonra beyaz çikolatayı aynı şekilde eritin ve biraz soğumaya yakın şekerinizi ekleyin. (Ben az şekerli severim siz daha fazla ekleyebilirsiniz.)
  • Biraz daha çırpın.
  • Azar azar peyniri ekleyip karıştırın.
  • İki adet jelatini suda bekletip yumuşatın.
  • Daha sonra eriterek karışıma ekleyin.
  • Dolaptan alt tabanını doldurduğunuz kapları alın ve bu karışımı ikiye bölerek her iki kaba eşit yerleştirin.
  • Üzerini kapatın ve buzdolabında en az iki saat bekletin güzel bir kıvam alması için bekletin.
  • Servise hazır olduğunda taze meyvelerle üzerini süsleyin ya da çikolatayı eritip üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun...
San Sebastian Cheescake | Mucize Lezzetler