GeriKek Tarifleri Kakaolu ipek kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kakaolu ipek kek tarifi

Kakaolu ipek kek tarifi
Ağzınızda dağılacak bu yumuşacık tada bayılacaksınız!

Ağzınızda dağılacak bu yumuşacık tada bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 250 gram erimiş tereyağı
  • 475 gram şeker
  • 500-550 gram un
  • 250 mililitre süt
  • 3 yemek kaşığı file Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 1 paket vanilya
  • Pudra şekeri

Kakaolu ipek kek tarifi Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Kek kalıbını iyice yağlayın. Fırını 175 dereceye ısıtın.

Derin bir karıştırma kabına konan yumurta ve toz şekeri yüksek devirde şekerler eriyene ve krema halini alana kadar çırpın. Krema halindeki bu karışıma süt ve bir ölçü un ilave edin, kısa bir süre daha çırpın. Eritilmiş yağ ilave edin, çırpmaya devam ederken geri kalan kabartma tozu ve vanilya ilave edilmiş unu da koyun, düşük devirde kısa bir süre daha çırpın.

Kek hamurunun yarısını kek kalıbına dökün. Geri kalan hamura bir yemek kaşığı su içinde eritilmiş kakao ve Antep fıstığı ilave edin. Tekrar kısa bir süre çırpılarak beyaz hamurun üzerine dökün. Rende portakal serpiştirip fırına koyun. Yaklaşık 50-55 dakika pişirin.

Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eleyin.