GeriEt Yemeği Tarifleri Kafes köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kafes köfte tarifi

Kafes köfte tarifi

Kafes köfte tarifi tadıyla damak çatlatıyor, sunumuyla bir görsel şölen yaşatıyor. Milföy hamuruyla hazırlanan kafes köfte, adını milföylerin kafes şeklinde köfteleri sarmasından alıyor. Peki, kafes köfte nasıl yapılır? İşte kafes köfte tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet dikdörtgen milföy

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 8 - 10 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Arası için;

  • 4 dilim kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kafes köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin, taze soğan, maydanoz ve sarımsağı ince kıyın.

Köfte için olan bütün malzemeleri bir kapta yoğurun.

Ardından köfte harcınızı 4 eşit parçaya bölün.

Köftelerinizin içerisine küp doğranmış kaşar peynirini ekleyin ve yuvarlak olacak şekilde şekil verin.

Tavanızı ısıtın.

Hazırladığınız köftelerinizi tavaya koyun ve mühürleyin.

Ardından dolaptan çıkardığınız hafif oda sıcaklığına gelmiş milföylerinizi uzun olacak şekilde ince şeritler halinde kesin.

Kestiğiniz milföyleri her bir köftenin üzerine dörder tane gelecek ve üst üste bir kafes haline gelecek şekilde dizin.

Hazırladığınız köftelerinizi bir fırın kabına alın ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...