GeriMutfak Tüyoları Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte kolay kadınbudu köfte tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte kolay kadınbudu köfte tarifi ve yapımı

Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte kolay kadınbudu köfte tarifi ve yapımı

Türk mutfağında çeşit çeşit lezzetlerle soframıza gelen köfte, adeta geleneksel lezzetlerin baş tacı. Pirinç, yumurta, tereyağı ile hazırlanan kadınbudu köfte ise, misafir sofraları için en uyumlu yemeklerden Bu muhteşem lezzeti ilk kez evde yapacak olanlar, internette kadınbudu köfte tariflerini araştırıyor. Sizler de hem lezzetli hem de pratik bir kadınbudu köfte yapımı arıyorsanız, tarifimiz tam size göre. Peki, kadınbudu köfte malzemeleri nelerdir? Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Kıyma ile pirincin en uyumlu beraberliklerinden biri olan kadınbudu köfte, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel yemeklerimizden kadınbudu köftenin malzemeleri ve tarifi pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Klasik köfte tariflerinin dışında bir lezzet olan kadınbudu köfte, her ne kadar yapımı biraz zahmetli gibi görünse de pratik şekilde yapılabilecek bir lezzet. İşte, kadınbudu köftenin malzemeleri ve tarifi...

MALZEMELER

- 500 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanları küp küp doğrayın. Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin. Kıymanın yarısını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun.

Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün. Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Kıymadan iri köfteler yapıp, 1 saat dinlendirin.

Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin. İsterseniz patates kızartması veya ıspanak püresiyle servis yapabilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Kadınbudu köfte yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, köfteye eklediğiniz pirincin haşlanmasıdır.

Pirinçlerinizi 1 litre kadar suda, suya bir parça tuz ekleyerek haşlamalısınız. Pirinçleri 15 dakikadan fazla haşlamayın. Bu süre yumuşamaları için yeterlidir. Daha fazla haşladığınızda dağılıp köftenizin kıvamını da bozabilirler.

Pirinçleri kıymayla birleştirmeden önce iyice soğumalarını sağlamak da önemlidir.

False