GeriTatlı Tarifleri Kadayıflı sütlü tatlı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadayıflı sütlü tatlı tarifi

Kadayıflı sütlü tatlı tarifi
Sütlü tatlı sevenlerin yeni favorisi olacak hafif bir lezzet..

Sütlü tatlı sevenlerin yeni favorisi olacak hafif bir lezzet..

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 200 gram yaş veya kuru kadayıf
  • 200 mililitre krema
  • Yarım su bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)

Kadayıflı sütlü tatlı tarifi Nasıl yapılır?

Süt, nişasta ve unu tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. Fokurdamaya başlayınca içine en son kremayı ekleyin.

Eğer yaş kadayıf kullanacaksanız öncesinde bıçak ile şehriye uzunluğunda kesin ve bir tavada devamlı karıştırarak biraz kavurup renk almasını sağlayın. Eğer hazır pakette kullanıyorsanız bu işleme gerek yok.

Kaselere bir kat kadayıf, bir kat muhallebi, bir kat kadayıf, bir kat muhallebi, bir kat kadayıf olarak yerleştirin. Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpiştirip dolaba kaldırın.