GeriTatlı Tarifleri Kadayıf dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadayıf dolması tarifi

Kadayıf dolması tarifi

Türk mutfağının en zengin tatlılarından biri kadayıf dolması, bu tarifle sofralarınıza geliyor.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 yumurta
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
Kızartmak için:
  • Ayçiçeği yağı

Kadayıf dolması tarifi Nasıl yapılır?

Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle parçalayıp avucunuzun içinde 15x15 santimetrelik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın.

Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçeği yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Ilık servis yapın.