GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabuklu yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabuklu yemeği tarifi

Kabuklu yemeği tarifi

Kabuklu yemeği, Muğla'nın yöresel lezzetlerinden. Kurutulmuş yeşil fasulye ile hazırlanıyor. Bu yüzden bambaşka bir lezzeti olduğunu söyleyebiliriz. Yanında da yufka ya da pilav ve turşu ile tadına doyulmuyor. Eğer siz de evinizde kabuklu yemeğini denemek isterseniz, tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kurutulmuş yeşil fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 veya 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Kabuklu yemeği tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak fasulyeleri haşlayın.

Soğanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Üzerine mısır ununu da ilave edip kavurmaya devam edin.

Daha sonra salça, toz kırmızı biber ve 1 veya 2 su bardağı su ekleyin.

Hazırladığınız karışım kaynayınca fasulyeleri de ilave edin.

Fasulyeler üzerinde biriken yağları çekene kadar pişirin.

Küçük bir kapta ezilmiş sarımsak ve nar ekşisini karıştırın.

Yemeğiniz pişince nar ekşili karışımı da üzerine gezdirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...