GeriEt Yemeği Tarifleri Kabaklı köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı köfte tarifi

Kabaklı köfte tarifi

Köfte yediden yetmişe herkesin çok sevdiği, pratik olduğu için kurtarıcı vazifesi gören bir yemek. Siz de köfteyi çok seviyor ancak biraz daha farklı bir köfte tarifi arıyorsanız, içine kabak eklenmiş bu tarifi çok beğeneceksiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kabak
  • 1 küçük soğan
  • 1 yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 350 gram dana kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 4 kaşık galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Pişirmek için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kabaklı köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları rendeledikten sonra suyunu süzerek iyice kuru bir hale getirin. Soğanları da rendeleyin ve aynı şekilde suyunu sıkın. Sarımsakları soyun ve iyice ezin.

Başka bir kapta kıymanın üzerine yumurtayı kırın ve kalan malzemeleri de içine koyup iyice yoğurun. Bu harcı buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz harçtan avuç içi kadar parçalar koparıp küçük köfteler yapın.

Tavadaki zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra bu köfteleri kızartın. Renkleri altın sarısı gibi olunca tavadan alın ve süzdürdükten sonra servis edin.