GeriTatlı Tarifleri Kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi

Cevizli kabak tatlısı tarifi içerisinde turuncu yüzüyle tezgahları süsleyen balkabağıyla yapılabilecek çorbadan böreğe çeşit çeşit tariflerden bir tanesi olan kabak tatlısı nasıl yapılır? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Ancak siz “Ben klasikçiyim” diyorsanız, iyi bir kabak tatlısından vazgeçemeyeceğiniz kesin. Tazecik kabaklarla yapabileceğiniz bu tatlının üzerine eklediğiniz ceviz içi de lezzetine katkı yapacak. Sözü daha fazla uzatmayalım ve şimdiden ağzı sulananlar için cevizli kabak tatlısı yapımı ve malzemeleri..

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 adet karanfil
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı ceviz içi

Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

  • Kabak yapmak için ilk olarak kabaklarınızı yeşil kısımlarını ayıklayıp 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tencereye yerleştirin.
  • Kabakların üzerine toz şekeri serpin ve aralarına karanfilleri yerleştirin.
  • Kabaklarınızı bu vaziyette üç saat kadar dinlendirerek suyunu salmasını ve şekeri içine çekmesini sağlayın.
  • Kabaklarınızı kapağı kapalı halde 50 dakika kadar pişirin.
  • Kaynarken içine 2-3 damla limon suyu damlatıp kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
  • Kabaklar suyunu çekince altını kapatıp ılınana kadar tencerede dinlendirin.
  • Servis tabaklarına aktardığınız kabakların üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Çeşitleri

Kabak tatlısı kış aylarının en fazla tüketilen tatlılarındandır. Tavada ve fırında kolaylıkla yapılabilen kabak tatlısı hafifliği ve düşük kalorisiyle formunu korumaya çalışanların da en fazla tercih ettiği tatlılar arasında yer alıyor. Kışın gelmesiyle birlikte sofralarda yerini almaya başlayan kabak tatlısı; kaymak, dondurma ve tahinle birlikte servis edildiğinde çok daha lezzetli bir hal alıyor. Kabak tatlısı üzerinde dövülmüş ceviz, fındık, fıstık ekleyerek de tatlıyı çeşitlendirmek ve damak zevkinize uygun hale getirmek mümkün oluyor.

Kabak Tatlısı Püf Noktaları

Kabak tatlısı yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken şey taze ve düzgün bir bal kabağı seçmekten geçiyor. Her şeyde olduğu gibi, kabak tatlısı da mevsiminde tezgahlarda satılmaya başlayan taze bal kabaklarından yapılırsa enfes bir tada sahip olur. Bu nedenle kabak tatlısı yapımında en önemli püf nokta taze bal kabaklarını bulmaktan geçiyor. Ayrıca bal kabağının pek çok türü bulunuyor. Kabak tatlısında kullanmak üzere sert ve şeker oranı yüksek bal kabaklarının kullanılması gerekiyor.

Kabak tatlısı yapımında bir sonraki önemli adım ise, bal kabaklarını iyice temizlemek ve çekirdeklerini çıkarmak oluyor. Bu aşamada temizlendikten sonra bal kabaklarını dilim olarak bırakabileceğiniz gibi küp küp de doğrayabilirsiniz. Küp küp doğranan kabak tatlıları çok daha kısa sürede ve iyi pişer. Bu nedenle bal kabaklarını küp küp doğramakta fayda var. Doğranan bal kabaklarını şekerle birlikte 1 gece dolapta bekletirseniz, hem kabak tatlınız çok iyi pişer hem de şekeri iyice içine çekerek çok daha lezzetli olur.

Kabak Tatlısını Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Kabak tatlısı her şekilde leziz olan oldukça hafif bir tatlıdır. Bu tatlıyı çok daha enfes bir hale getirmek için yapılabilecek bir takım yöntemler bulunur. Bunlardan ilki kabak tatlısının içine birkaç damla limon eklemektir. Bu sayede kabak tatlısının daha özlü bir suyu olur. Dilerseniz pişmeye yakın tatlının içine birkaç damla pekmez ekleyerek de tadını zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca hazır olan kabak tatlısının üzerine tahin, kaymak ve dondurma ekleyebilir veya dövülmüş kuruyemişlerden eklemeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede zaten lezzetli olan kabak tatlınızı çok daha enfes bir hale getirebilirsiniz.

Kabak Tatlısı Sunumları

Kabak tatlısının farklı sunum teknikleri vardır. Kabak tatlısı genellikle kaymak ve dondurma eşliğinde üzerine dövülmüş ceviz dökülerek servis edilir. Farklı kaba tatlısı sunumları arasında kabak tatlısının üzerine tahin veya pekmez eklemek yer alır.

Kabak Tatlısının Faydaları Var mıdır?

Kabak tatlısı kış aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Leziz mi leziz olan bu tatlı aynı zaman da sağlıklı ve faydalı bir tatlıdır.

Kabak tatlısı;

Doğal bir antioksidan olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir.

Cilde iyi gelir. Gözeneklerin açılmasını sağlayarak cildi temizler.

Bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirim sistemine yardımcı olur.

İçeriğinde yer alan ksantin bileşeni göz sağlığının korunmasını sağlar, katarakt ve göz problemlerinin oluşumunu engeller.

Vücudu alerjilere karşı savunur.

Vücuttaki zararlı bakteri ve mikropları öldürür.

Kabak Tatlısı Kaç Kalori?

Kabak tatlısı, yapım aşamasında çok fazla işlemden geçmemesi ve kabağın saf halini koruması sebebiyle düşük kalorili tatlılardan sayılır. Kabak tatlısının servis edilme biçimine ve şeker miktarına göre kalorisi de değişir.

1 dilim kabak tatlısı (60 gr): 98 kalori

1 porsiyon kabak tatlısı (85 gr): 139 kalori

100 gram kabak tatlısı: 164 kalori

1 porsiyon tahinli kabak tatlısı (118 gr): 255 kalori

1 porsiyon cevizli kabak tatlısı (60 gr): 294 kalori

1 porsiyon şekersiz kabak tatlısı: 94 kalori

Kabak Tatlısı Kilo Aldırır mı?

Kabak tatlısı kalorisi düşük olan tatlılardandır ve bu nedenle formunu korumaya çalışanların tercih ettiği tatlılardan biridir. Kabak tatlısının normal porsiyonlar halinde tüketilmesi, günlük şeker ihtiyacını karşılarken kilo alımının önüne geçer. Kabak tatlısı sağlığı tehdit eden tatlılardan değildir. Aksine sağlıklı bir tatlıdır. Ancak kabak tatlısının aşırı tüketimi kilo alımına yol açabilir. Bu nedenle normal porsiyonlar halinde tüketilmesi gerekir. Diyet kabak tatlısı tarifi için tatlıyı hazırlarken rafine beyaz şeker yerine esmer şeker veya bal kullanarak kabak tatlısının kalorisini çok daha düşük hale getirebilirsiniz. Bu şekilde tüketilen kabak tatlısı sağlığa faydalı hale gelir.

Tahinli & Cevizli Kabak Tatlısı | Mucize Lezzetler