GeriTatlı Tarifleri Kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi
TÜLAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısını bir de böyle denemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 dilim soyulup doğranmış balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 4-5 adet karanfil

Kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Dilimlenen kabakları bir tava ya da karnıyarık tenceresine alın. Şekeri üzerine gezdirerek dökün 4-5 saat kadar kabağın suyunu salması için kapağı kapalı olarak bekletin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar üzeri kapalı olarak pişirin. Bu arada ocağa koymadan karanfilleri de tencereye serpiştirin. Kabaklar kendi suyunu iyice salacak ve bu suyla pişecektir. Kabağın üzerine kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kabaklar yumuşayınca üzerindeki kapağı alın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Bu aşamada kontrollü olmalısınız, aksi halde dibi tutabilir. Sonra kabağı servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.