Kabak tarator tarifi

Kabak, hem az kalorili hem de sağlıklı bir sebze. Kızartması, dolması ve yemeği de oldukça lezzetli. Kabak taratorunu da çok seveceksiniz. Sarımsaklı yoğurt ve cevizle tadına doyum olmuyor. Peki kabak tarator nasıl yapılır? İşte kabak tarator tarifi ve malzeme listesi...

Kabak tarator tarifi
Kabak tarator tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demek dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 250 gram süzme yoğurt
Nasıl Yapılır
  1. Kabakları Hazırlama:
    Kabakları iyice yıkayıp kabuklarıyla rendeleyin.
  2. Pişirme Aşaması:
    Tavada zeytinyağını ısıtın ve rendelenmiş kabakları ekleyerek kavurun. Kabakları kavurduktan sonra soğumaları için kenara alın.
  3. İç Harcın Hazırlanması:
    Dereotunu ince ince kıyın ve sarımsakları rendeleyin. Bir kapta sarımsak, dereotu ve yoğurdu çırpın.
  4. Karışımın Hazırlanması:
    Yoğurtlu karışıma soğuyan kabakları ekleyip iyice karıştırın.
  5. Kabak Taratorunun Sunumu:
    Hazırladığınız kabak taratoru servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ113 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ5 g
PROTEİN6 g