GeriSebze Yemeği Tarifleri Kabak sıyırma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak sıyırma tarifi

Kabak sıyırma tarifi

Kabak sıyırma, asıl sakız kabağından yapılan bir Girit yemeğidir. Yapılışı pratik ve kolay malzemeli olan kabak sıyırma, besin değeri ve doyuruculuğu sayesinde diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir. Peki kabak sıyırma nasıl yapılır? İşte Girit usulü kabak sıyırma tarifi ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 buçuk çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 tutam dereotu

Kabak sıyırma tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra baş kısımlarını esin ve kabakları soyun.

Çekirdekli kısmına gelene kadar ince olacak şekilde yukarıdan aşağıya sıyırarak dilimleyin.

Çekirdekli kısmı dilerseniz başka bir mücver tarifinde kullanabilirsiniz.

Geniş bir tencere içine 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün.

Üzerine küp küp doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.

Soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra 3 yemek kaşığı yıkanmış pirinci koyun.

Pirinci iki dakika kadar karıştırarak kavurun.

Pirincin üzerine 1 çay bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.

Pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin.

Pirinçler piştikten sonra karıştırın ve tencereye kabakları da ekleyin.

Damak tadınıza uyacak ölçüde tuz ve 2 yemek kaşığı kadar limon suyu koyun.

Son olarak yarım çay bardağı sıcak su döktükten sonra biraz karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın.

Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Servis için üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun...