Kabak kalyesi tarifi

Anadolu mutfağının en lezzetli yemeklerinden kabak kalyesi, yazdan sonbahara uzanan sofraların en sevilen yemeklerinden biri. Zeytinyağı, taze kabak ve domatesle pişen bu hafif yemek, lezzeti ve doğallığı bir arada yansıtıyor. Hem sıcak hem de soğuk servis edilen kabak kalyesi, her lokmada tencere yemeklerinin sağlıklı lezzetini sofranıza taşıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Kabak kalyesi tarifi
Kabak kalyesi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet olgun domates
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yardım demet dereotu
Nasıl Yapılır
  1. Soğan ve sarımsağı pişirme aşaması
    Zeytinyağını tencerede ısıtın, ince doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Kabak ve domateslerin eklenmesi
    Doğranmış kabakları ilave edin. İki üç dakika pişirdikten sonra domatesleri ekleyin.
  3. Baharatların eklenmesi
    Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
  4. Pişirme aşaması
    Sıcak suyu üzerine gezdirip kapağını kapatın kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  5. Pirincin eklenmesi
    Kabaklar yumuşamaya yakınken pirinci ekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra kabaklar tamamen yumuşadığında ocağın altını kapatın.
  6. Servis önerisi
    Yemek, oda sıcaklığına geldiğinde üzerine kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.
  7. Afiyet olsun!
Kapat