GeriTatlı Tarifleri Jalebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jalebi tarifi

Jalebi tarifi

Jalebi için Hintlilerin halka tatlısı demek mümkün. Gül suyuyla aromalandırılmış kızarmış çıtır çıtır hamurlarıyla şerbetli tatlı seven herkesin bayılacağı bir tatlı, jalebi. Bu enfes tatlıyı evinizde denemek isterseniz, bol şerbetli jalebi tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Kızartmak için:

  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Jalebi tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamakla başlayın.

Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.

Akışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.

Eğer hamurunuz yoğun kıvamlı olduysa biraz su ilave edin.

Üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Şerbetini hazırlayın.

Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın.

Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca gül suyunu ve limon suyunu ilave edin.

Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Dinlenen hamurun içerisinde kabarcıklar oluşacak.

Bu hamuru boş ve temiz bir ketçap veya mayonez şişesinin içine aktarın.

Tavanın içine yağı koyup kızdırın.

Şişedeki hamuru içten dışa doğru büyüyen daireler şeklinde veya dilediğiniz bir şekilde sıkın.

Şekilli döktüğünüz hamurları arkalı önlü kızartın.

Kızartma işlemi bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın.

Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın. Jalebi tatlınız hazır. Afiyet olsun.