GeriMeze Tarifleri Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi

Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi

Meşhur Meksika biberi jalapeno, restoranlarda yemeye alışık olduğumuz ve çoğu kişi tarafından sevilen lezzetlerdendir. Özellikle acıyı sevenlerin aradığı türden jalapeno turşusu evde de kolay tarif ile hazırlanabilir. Peki, jalapeno turşusu nasıl yapılır? İşte, Meksika biberi jalapeno turusu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram jalapeno biberi
  • 8 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu

Jalapeno (Meksika biberi) turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurulayın.

Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın.

Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın.

Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.

Kavanozun kapağını hava almayacak bir şekilde sıkıca kapatın.

15 gün sonra turşu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun...