GeriMeze Tarifleri Jalapeno biberi turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jalapeno biberi turşusu tarifi

Jalapeno biberi turşusu tarifi

Jalapeno, Meksika mutfağında çok sık kullanılan, son yıllarda hayatımıza girmiş bir biber türü. En önemli özelliği de epey acı olması. Siz de acıdan hoşlanıyorsanız, bu turşuyu marketten almak yerine evde yapabilirsiniz. Tarifi çok kolay ancak biberleri doğrarken ellerinize dikkat etmelisiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram jalapeno biberi
  • 6 diş sarımsak
  • Su
  • Kaya tuzu
  • Sirke

Jalapeno biberi turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Jalapeno biberleri minik yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Su, sirke, tuz ve sarımsak kullanarak elde ettiğiniz sosu kavanoza dizdiğiniz biberlerin üzerine dökün.

Yaklaşık 20 gün serin ve ışık almayan dolapta beklettiğiniz turşunuzu hazır olunca tüketebilirsiniz.