Izgara köfte ve pilav tarifi (Videolu)

Özellikle çocukların çok sevdiği ızgara köfte, her sofrada kendine kolayca yer bulabiliyor. Hele yanında közlenmiş domates ve biber ile güzel bir pirinç pilavı da olursa tadından yenmiyor. Bu tarifimiz mis gibi bir ızgara köfte ve tane tane dökülen bir pirinç pilavı arayanlar için...

Izgara köfte ve pilav tarifi (Videolu)
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeOrta

Malzemeler

Köfte için:

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pilav için:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır
  1. Kıymanın hazırlanması
    İki defa çekilmiş kıymaya rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kıyılmış maydanozu ekleyin.
  2. Köftelerin hazırlanması
    Kıymayı iyice yoğurduktan sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oval ya da yuvarlak şekil verin ve hafifçe bastırın.
  3. Köftelerin pişirilmesi
    Hazırladığınız köfteleri yemeden 15 dakika önce yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Köfteleri kurutmadan pişirin.
  4. Servis önerisi
    Köfteleri pişirip tabağa alın. Yanında ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin.
  5. Şimdi sıra pilavda
    Pirinci birkaç kez suyla yıkayıp nişastasını süzün, ardından süzgeçte 5–10 dakika bekletin.
  6. Pirincin kavrulması
    Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın, eritin. Arpa şehriyeyi ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süzülmüş pirinci ekleyip, şehriyeyle birlikte karıştırarak birkaç dakika boyunca kavurun.
  7. Suyun eklenmesi
    Tuz ve toz şekeri ilave edin, tereyağının ve tuzun pirinç tanelerine eşit dağılması için karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu (pirincin oranına göre) ekleyin, bir kere karıştırın ve ocağı kısın.
  8. Pilavın pişmesi
    Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar düşük ateşte 15–18 dakika pişirin.
  9. Servis önerisi
    Ocağı kapattıktan sonra kapağı açmadan 10 dakika kadar dinlendirin. Bir çatal yardımıyla pilav tanelerini havalandırarak servis tabağına alın.
  10. Afiyet olsun!

 

Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ630 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ34 g
PROTEİN31 g