- Kıymanın hazırlanması
İki defa çekilmiş kıymaya rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Köftelerin hazırlanması
Kıymayı iyice yoğurduktan sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oval ya da yuvarlak şekil verin ve hafifçe bastırın.
- Köftelerin pişirilmesi
Hazırladığınız köfteleri yemeden 15 dakika önce yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Köfteleri kurutmadan pişirin.
- Servis önerisi
Köfteleri pişirip tabağa alın. Yanında ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin.
- Şimdi sıra pilavda
Pirinci birkaç kez suyla yıkayıp nişastasını süzün, ardından süzgeçte 5–10 dakika bekletin.
- Pirincin kavrulması
Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın, eritin. Arpa şehriyeyi ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süzülmüş pirinci ekleyip, şehriyeyle birlikte karıştırarak birkaç dakika boyunca kavurun.
- Suyun eklenmesi
Tuz ve toz şekeri ilave edin, tereyağının ve tuzun pirinç tanelerine eşit dağılması için karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu (pirincin oranına göre) ekleyin, bir kere karıştırın ve ocağı kısın.
- Pilavın pişmesi
Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar düşük ateşte 15–18 dakika pişirin.
- Servis önerisi
Ocağı kapattıktan sonra kapağı açmadan 10 dakika kadar dinlendirin. Bir çatal yardımıyla pilav tanelerini havalandırarak servis tabağına alın.
- Afiyet olsun!