GeriTatlı Tarifleri İstiridye tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye tatlısı tarifi

Serbetli tatlılar arasında en çok sevilenlerin arasına girmeyi hak eden istiridye tatlısı tarifi, iftar menüsü hazırlığı içerisinde olan hanımlar tarafından çok sorgulanıyor. Tahinli ve tahinsiz seçenekleriyle mutfaklarınızda yer verebileceğiniz istiridye tatlısı tarifi malzemleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 250g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

İstiridye tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakalım. Tencereye toz şeker ve unu alın, karıştırarak erimesini sağlayın.

Kıvam almaya başladığında altını kısın ve on dakika kadar altı kısık kaynattıktan sonra bir iki damla limon sıkın.

Şerbetin altını kapattıktan sonra diğer yandan hamuru hazırlayın. Hamuru için; uygun bir yoğurma kabı içerisine oda ısısındaki tereyağı, yumurta ve tahini alın ve yoğurmaya başlayın.

Ardından irmik ve çekilmiş ceviz ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin.

Son olarak kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unu ilave edip eleyapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp hafif bastırarak yassı bir şekil verin.

Hamurunuzun üzerine çay bardağının ağız kısmı ile çizikler atın.

Ucunu elinizle hafif daraltın ve istiridye şekli verin.

Hamurları pişirme kağıdı serili tepsiye serin, 170 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Tatlıyı fırından aldıktan sonra bir dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.

Ardından soğuyan şerbeti üzerine gezdirin ve dinlenmeye bırakın.

Serbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...