İspanyol omleti (Tortilla de patatas) tarifi

Altın rengi patatesler, soğan ve yumurtayla birleşince ortaya doyurucu ve nefis bir lezzet çıkıyor. İspanyol mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan tortilla de patatas, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde kendine yer buluyor. Siz de sofralarınıza Akdeniz esintisi taşımak isterseniz bu nefis İspanyol omletini deneyebilirsiniz. İşte, İspanyol omleti tarifi ve malzemeleri...

İspanyol omleti (Tortilla de patatas) tarifi
İspanyol omleti (Tortilla de patatas) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Patates ve soğanların hazırlanması
    Patatesleri ve soğanları soyun. Her ikisini de ince olarak yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Patates ve soğanların pişirilmesi
    Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, patates ve soğanı birlikte yumuşayana kadar pişirin. Fazla yağı süzün ve geniş bir kaba alın.
  3. Yumurtaların çırpılması
    Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Yumurtaların patatesli karışıma eklenmesi
    Patatesli karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Pişirme aşaması
    Tavayı ısıtın, karışımı dökün ve kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Bir tabak yardımıyla omleti ters çevirin ve diğer tarafını da kızartın.
  6. Afiyet olsun!
Kapat