Ispanaklı peynirli cannelloni tarifi

İtalyan mutfağının sevilen fırın yemeklerinden cannelloni, iç dolgusu ve sosa bulanmış nefis görüntüsüyle sofralara zarif bir dokunuş katıyor. Bu tarifte, ıspanak ve peynirin uyumu, domates sosunun sıcak aromasıyla birleşiyor. Hazır cannelloni ile kolayca hazırlanan bu tarif, davet sofralarına yakışacak kadar özel.

Ispanaklı peynirli cannelloni tarifi
Ispanaklı peynirli cannelloni tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 paket cannelloni makarna
  • 500 gram ıspanak
  • 250 gram ricotta peyniri veya süzme lor
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çimdik muskat rendesi

SOSU İÇİN:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır
  1. Ispanakların hazırlanma aşaması
    Ispanakları doğrayıp tavada zeytinyağında soteleyin, soğumaya bırakın.
  2. Peynirli iç harcın hazırlanma aşaması
    Peynirleri ve yumurtayı tuz ve karabiberle karıştırarak iç harcı hazırlayın. Bu karışımı da ıspanaklarla karıştırın.
  3. Domates sosun hazırlanma aşaması
    Sarımsağı zeytinyağında kavurun, domatesi ekleyip 10 dakika pişirin.
  4. Makarnaların hazırlanma aşaması
    Cannelloni'leri haşlamadan hazırladığınız iç harçla doldurun ve fırın kabına dizin. Üzerine domates sosunu dökün, rendelenmiş kaşarı serpin.
  5. Pişirme aşaması
    180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Servis önerisi
    Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirip fesleğen yapraklarıyla servis edin. Yanına hafif bir roka salatası çok yakışır.
  7. Afiyet olsun!
Kapat