GeriMutfak Tüyoları İslim kebabı nasıl yapılır? İşte islim kebabı tarifi ve malzeme listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İslim kebabı nasıl yapılır? İşte islim kebabı tarifi ve malzeme listesi

İslim kebabı nasıl yapılır? İşte islim kebabı tarifi ve malzeme listesi
Abone Olgoogle-news

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer tutan islim kebabı geleneksel tatlardan vazgeçmeyenlerin adeta baş tacı. Patlıcan ve etle yapılan islim kebabı kolay ve özenle hazırlanışıyla şık akşam sofralarında yer buluyor. Hem yapması hem yemesi keyifli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktası patlıcanın fazla yağlı olmaması. Peki, islim kebabı nasıl yapılır? İşte, islim kebabı tarifi ve malzeme listesi.

İslim kebabı tarifi geleneksel lezzetleri ve et yemeği sevenleri tarafından genellikle tercih ediliyor. Hem patlıcan hem de köfte severlerin gözdesi olan bu tarifi davet sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. İşte, islim kebabı yapılışı.

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Köftesi İçin

500 gr. kıyma
Yarım ekmek içi (ufalanmış)
3 orta boy soğan
tuz, karabiber
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
Diğer Malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Domates
Yeşil biber
1 kg patlıcan (ince ve uzun tercih edin)

Yapılışı:

Köfte malzemelerini geniş bir kase içinde yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.

Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın.

Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın. Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin.

Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.

 

False