GeriKurabiye Tarifleri Islak kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kurabiye tarifi

Islak kurabiye tarifi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu hafif lezzeti çok seveceksiniz...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kakao
  • Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
Şurubu için:
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su

Islak kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Hamur malzemelerini karıştırıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapın ve üstlerine hafifçe bastırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.

Sıcak kurabiyeleri soğuk şurubun içine hızlıca batırıp çıkarın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzeri için arzu ederseniz Hindistan cevizi yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.