GeriKek Tarifleri Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi
Vazgeçilmez bir tarif ıslak kek

Vazgeçilmez bir tarif ıslak kek

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 1 su bardağı süt

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

Yağı eritin. Sütü ve şekeri içine katarak karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyerek kenara alın.

Yumurtayı çırpın ve kalan karışıma yumurtaları ekleyerek karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra çok az karıştırıp önceden yağlanan orta boyda bir kalıba dökerek yayın.

Önceden ısınmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Kek piştikten sonra ayırdığınız malzemeyi ısıtın ve kekin üzerine dökün. İyice soğuduktan sonra keki dilimleyerek servis edin.

Arzu ederseniz koyu şekilde hazırlamış olduğunuz krem şanti ile keki süsleyebilirsiniz.