GeriKahvaltılık Tarifleri İsfire tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İsfire tarifi

İsfire tarifi

Kahvaltı sofralarınızda size eşlik edecek enfes bir tarif hazırladık. Geleneksel Mardin mutfağından olan isfire hazırlanış şekliyle krepe benziyor, hatta ondan daha basit. Pişirmesi oldukça pratik, yemesi ise bir o kadar lezzetli olan isfireyi pekmez ile servis ederseniz tadına doyum olmaz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 4 tatlı kaşığı un
  • 2 su bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İsfire tarifi Nasıl yapılır?

Krep hamurunu hazırlamak için yumurta ve unu iyice çırpın. (Malzemedeki ölçülerden 4 adet elde edeceksiniz.)

Yağı tavaya döküp ısıtın.

Hazırladığınız karışımı kepçe yardımıyla dökerek yayın ve her iki tarafını da pişirin.

Piştikten sonra üstüne pekmez ilave edip ocaktan alın.

İsfirenizi hazırladıktan sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...