GeriTatlı Tarifleri İrmikli tül perde tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmikli tül perde tatlısı tarifi

İrmikli tül perde tatlısı tarifi

Görüntüsüyle gözleri tadıyla mideleri bayram ettirecek bir tatlı, irmikli tül perde tatlısı. Tadına bakan herkesi kendine hayran bırakan bu enfes tatlıyı denemek isterseniz, irmikli tül perde tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 tane baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı irmik

Yufkalara sürmek için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 6 damla limon suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su

İrmikli tül perde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamakla başlayın.

Su ve şekeri derin bir tencereye alın.

Tencere kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.

Ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın.

Baklavalık yufkalardan birini tezgaha alın.

Erimiş tereyağını ve sıvı yağını bir kapta birleştirin.

Tezgaha aldığınız yufkanın her yerine yağ karışımından sürün.

Yufkanın üzerine biraz irmik serpin.

Yufkanın kenarlarından iki elinizle tutun, yufkayı büzdüre büzdüre pileli bir görüntü elde edeceksiniz.

Fırın tepsinizi yağlayın.

Şekil verdiğiniz yufkayı fırın tepsisine yerleştirin.

Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın.

Tepsiyi 180 derece fırına verin.

Bu arada sosunu hazırlamaya başlayın.

Yumurta ve şekeri mikserle beyaz köpükler olana kadar çırpın.

Vanilya, süt ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştırın.

Tatlıyı fırında yaklaşık 20 dakika güzelce kızarana kadar pişirip fırından alın.

Üzerine hazırladığınız sosu her yerine eşit gelecek şekilde güzelce yaydırın.

Fırını 170 dereceye ayarlayın ve soslu tatlıyı, üzerindeki sos pişene kadar yaklaşık 10 dakika tekrar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra biraz bekleyin.

Soğuk şerbetini dökün.

İrmik, ceviz ve fındıklar kullanarak dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.