GeriTatlı Tarifleri İrmik kesmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik kesmesi tarifi

İrmik kesmesi tarifi

Ağır şerbetli ve çikolatalı tatlıların aksine daha hafif lezzetiyle özellikle yaz akşamlarında favoriniz olacak bir tatlı irmik kesmesi. Yanında dondurma ile evinize gelen misafirlere ikram edebileceğiniz yapımı kolay lezzeti hoş bir klasik olan irmik kesmesini siz de denemek isterseniz tarifini aşağı bırakıyoruz. İşte “Yaz sofraları için hafif bir tatlı nasıl yapılır?” için irmik kesmesi tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5-3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı irmik

İrmik kesmesi tarifi Nasıl yapılır?

Tatlıyı yapmaya önce şerbeti ile başlayın.

Önceden kaynattığınız suyun içine 4 su bardağı şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Bir kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

İyice yoğurduktan sonra elenmiş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Bir taraftan fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ön ısıtmayı gerçekleştirin.

Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Diğer taraftan hamurun altı yapışmayacak büyük boy bir tepsiyi yağlayın.

Hamuru ince uzun bir rulo haline getirin ve bir bıçakla eşit ve çok büyük olmayacak parçalara ayırın.

Daha sonra geniş bir tabağa 1 su bardağı irmiği dökün ve kestiğiniz parçaları iyice irmiğe bulayın.

Parçaları yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıttığınız fırına tepsiyi verin ve üzeri pembeleşecek kadar pişirin.

Tatlı sıcakken soğuk olan şerbeti üzerine dökün.

4-5 dakika kadar fırın içinde bekletin. Bu işlem şerbeti daha iyi çekmesini sağlar.

Birkaç dakika beklettikten sonra tatlınızı dilerseniz yanına koyacağınız bir top dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…