GeriTatlı Tarifleri İrmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası, kolay yapımıyla tatlı krizi anlarında nefis bir seçenek. Mis gibi kokusu ve ağır ağır kavrulmuş irmiğiyle sofranızın yıldızı olacak. İrmik helvasını sütlü veya sütsüz olarak hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yanında dondurma da eklenince lezzetini katlıyor. Peki irmik helvası nasıl yapılır? Denemek isterseniz, irmik helvası tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker

İrmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencerede eritin.

İrmikleri tereyağında rengi değişene kadar kavurun.

Ardından sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın.

İrmikler sütü çekince şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...