GeriEt Yemeği Tarifleri İnegöl köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İnegöl köfte tarifi

İnegöl köfte tarifi

Akşam yemeği için pratik bir yemek arıyorsanız İnegöl köfte tam size göre! Özellikle çocuklar yanında bir de patates kızartması varsa köfteye bayılıyor. Adını Bursa’nın İnegöl ilçesinden alan bu köftenin diğer köftelerden en büyük farkı içinde ekmeğin olmamasıdır. Peki İnegöl köfte nasıl yapılır? Şimdiden afiyet olsun.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram dana kıyma
  • 200 gram kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İnegöl köfte tarifi Nasıl yapılır?

  • Dana ve kuzu kıymayı bir kapta karıştırın.
  • Soğanların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Karıştırdığınız kıymaya, rendelediğiniz soğanları ilave edin.
  • Ardından tuz ve karbonatı da ekleyip yaklaşık 10 dakika güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve birkaç saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Köfte harcını dolaptan çıkardıktan sonra tezgaha alın.
  • Üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.
  • Ardından keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin.
  • Orta ateşte, kızgın bir tavada kızartın.
  • İnegöl köfteniz hazır.