GeriEt Yemeği Tarifleri İçli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi
Abone Olgoogle-news

İçli köfte hemen her yörede farklı şekillerde yapılsa da Türkiye’nin her yerinde çok sevilen bir lezzet. Tek başına bir ana yemek gibi servis edebileceğiniz gibi ara sıcak olarak da sofralarınızda bulundurabilirsiniz. Peki lezzetli içli köfte nasıl yapılır? Yiyenlerin hayran kalacağı bol kıymalı içli köfte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gr kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz 
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

 

İçli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ince ince doğrayın.

Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara kıyma ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyip birkaç dahika daha kavurun.

Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.

Soğumaya bırakılır.

İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.

Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyip yoğurun.

Daha sonra unu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açın.

İç harcından biraz koyun ve şeklini verin.

Hepsine aynı işlem uygulanır.

Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Kadınbudu Köfte | Mucize Lezzetler