Hünkar beğendi tarifi

Hünkar beğendi Türk mutfağının en tanınmış ve en nefis yemeklerinden biri. Patlıcan, tereyağı, un ve kuzu etinin muhteşem birlikteliği diyebileceğimiz hünkar beğendi herkesin mutfak dağarcığında mutlaka bulunması gereken tariflerden. Siz de evde nefis bir hünkar beğendi yapmak isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

Hünkar beğendi tarifi
Hünkar beğendi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates

Beğendi için:

  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
  1. Patlıcanların közlenmesi
    Patlıcanları közleyin ve yanmaz bir kapta bekletin.
  2. Etlerin sotelenmesi
    Kuşbaşı eti suyunu çekene kadar kavurun.
  3. Domates sosunun eklenmesi
    İnce doğranmış domatesleri ekleyin ve tuzu, pul biberi serpin.
  4. Beşamel sosun hazırlanması
    Tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü çırpın ve tuz, karabiber serpin.
  5. Patlıcanların sosa eklenmesi
    Közlenmiş patlıcanları ince doğrayın ve beşamel sosla karıştırın.
  6. Servis önerisi
    Patlıcan karışımını servis tabağına alın, üzerine sote etleri yayın. Sıcak servis yapın.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ349 kcal
ŞEKER8 g
YAĞ21 g
PROTEİN25 g