GeriSebze Yemeği Tarifleri Humuslu kabak destesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Humuslu kabak destesi tarifi

Humuslu kabak destesi tarifi

Humus mezesi ile kabağın eşsiz uyumu olan humuslu kabak destesi tarifi akşam yemeği için hünerlerini sergilemek isteyenlere pratik bir alternatif sunuyor. Siz de humuslu kabak destesi nasıl yapılır merak ediyorsanız, humuslu kabak destesi malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 buçuk su bardağı nohut
  • Şeker
  • Tuz, karabiber,kimyon
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tahin

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Humuslu kabak destesi tarifi Nasıl yapılır?

Kabakların kabuklarını soyduktan sonra ince uzun bir şekilde dilimleyin.

Tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin ve kabakları içerisine atıp 15 dakika kadar haşlayın.

Sonrasında bir kenara alıp soğumaya bırakın.

Diğer yandan humusu için nohutları haşlayıp kabuklarını soyun.

Rondoya aldıktan sonra üzerine tahin, sarımsağı, kimyonu, tuzu, isteğe göre şeker ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz olana kadar çekin.

Limon suyunu ilave edip rondada çekmeye devam edin.

Haşlanan kabakları borcama dizin ve üzerine humusu ekleyip yayın.

Kabakları bir kat daha humusun üzerine dizin.

Sosu için domatesleri rendeleyin, tavaya alıp tuzu ve baharatları ekleyin.

Domates salçasını da ekleyip sosu pişirin.

Son olarak zeytinyağı ve kekiği ilave edip iki dakika daha pişirin.

Hazırlanan sosu humuslu kabağın üzerne gezdirin ve yemeği önceden ısınan 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...