GeriMeze Tarifleri Humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Humus tarifi

Humus tarifi

Humus, nohut ve tahin ile hazırlanan nefis bir meze. Baharatlarla ve limon suyuyla daha da leziz bir hale gelen humusu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit. Peki humus nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus tarifi Nasıl yapılır?

Nohutu bir gece önceden suya koyun.

Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün.

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.

Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender'dan geçirip püre haline getirin.

Humusu servis tabağına alın.

Zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...