GeriTatlı Tarifleri Hintpare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hintpare tarifi

Hintpare tarifi

Şerbetli tatlı severlerin bayılacağı bir tatlı, Hintpare. Şekerparenin Hindistan cevizli kardeşi diyebileceğimiz bu bol şerbetli tatlıyı hazırlamak oldukça pratik. Hintpare tatlısını denemek isterseniz, leziz Hintpare tatlısı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Hintpare tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatın.

Daha sonra limon suyunu da ekleyip 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

Şerbetiniz hazır, ılınması için dinlenmeye bırakın.

Tereyağı, sıvı yağı, irmik, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da sadece beyazını derin bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

Daha sonra azar azar unu ilave ederek yoğurun. Hamurunuzun kıvamı yumuşak olacak.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve oval şekilde yuvarlayın.

Şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin.

Bir yumurtanın sarısını tepsideki hamurların üzerlerine sürün.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınması içi biraz bekleyin.

Daha sonra soğuk şerbeti kaşıkla ılık tatlıların üzerlerine dökün.

Tatlıların tamamının şerbetini çekmesini sağlayın.

Hintpareler şerbetini çekince dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.