GeriAtıştırmalık Tarifleri Hellimli kabak köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hellimli kabak köftesi tarifi

Hellimli kabak köftesi tarifi

Kabak ve havuçla yapılan klasik kabak köftesine hellim peyniri ilave edip bambaşka bir tarif elde etmeye ne dersiniz? Şef Rüzgar Sünbül sizin için güzel bir hellimli kabak köftesi tarifi hazırladı. Ana yemek ya da çay saatleri için güzel bir alternatif olan hellimli kabak köftesi için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 300 gram hellim peyniri
  • 4 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı toz kişniş ya da maydanoz
  • 2 yemek kaşığı taze nane
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Hellimli kabak köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları rendenin en ince tarafıyla, kabağı normal tarafıyla rendeleyin.

Üzerlerine bir miktar tuz gezdirip, sularını salması için kenara alın.

Hellimi de rendeleyin.

Taze soğan, kişniş ve naneyi ince ince kıyın.

Kabak ve havucun biriken suyunu süzüp, malzemenin kendisini de iyice sıkıp, rendelenmiş hellime ekleyin.

Yeşillikleri, ekmek kırıntısını, yumurtayı ve baharatları da hellimli harç ile karıştırıp, 20-25 dakika buzdolabında bekletin.

Kızartmalık yağı kızdırın.

Yeterli sıcaklığa ulaştığında arzu ettiğiniz şekilde parçalar alıp, koyu altın rengi olana dek kızartın.

Yoğurtlu bir dip sosla da  servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...