GeriTatlı Tarifleri Haytalya Tarifi (Kilis)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haytalya Tarifi (Kilis)

Haytalya Tarifi (Kilis)

Gaziantep Kilis yöresiyle özdeşleşen bir sütlü-şerbetli tatlı olan haytalya son günlerde büyük ilgi görüyor. İçerisinde gül suyu da kullanılan haytalya tarifini dilerseniz Antep fıstığı, çilek, nar gibi meyvelerle de servis edebilirsiniz diyor ve meşhur Kilis haytalya tarifi için malzemeleri paylaşıyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Tahminen beş bardak soğuk su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Haytalya Tarifi (Kilis) Nasıl yapılır?

Bir kilo süte bir su bardağı su ekleyip, dört dolu yemek kaşığı nişasta ile karıştırarak pişirin.

Diğer yandan da tepsinin içini ıslatılıp haytalya hamurunu dökün ve soğumaya bırakın.

Derin bir kapta bir su bardağı toz şeker ile bir kilo kadar soğuk suyu karıştırarak eritin.

Dilerseniz bu aşamada gül suyu ekleyebilirsiniz.

Soğuyan haytalya tarifin küçük karelere bölüp şekerli suya atarak kaselere koyun.

Üzerine buz küplerinden atıp ya da buz kıracağında ufalayıp o şekilde buz ile servis edin.

Afiyet olsun...