GeriTatlı Tarifleri Haytalya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haytalya tarifi

Haytalya tarifi
Abone Olgoogle-news

Haytalya, Kilis mutfağına ait çok hafif bir tatlı. Bir nevi muhallebi olarak da tarif etmek mümkün bu lezzeti. Gül suyuyla lezzetlenen haytalya, özellikle sıcak yaz günleri için çok keyifli bir tatlı alternatifi olabilir. Siz de bu tatlıyı sofranızda misafir etmek isterseniz malzemelerimiz ve tarifimiz aşağıda. Dilerseniz tatlının sosuna birkaç damla gıda boyası da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 litre süt

Sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • Şeker
  • Gül suyu

Haytalya tarifi nasıl yapılır?

Süt ve nişastayı tencerede karıştırıp ocağa alın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Koyulaşan tatlıyı tepsiye döküp soğuyarak katılaşmasını bekleyin.

Katılaşan tatlıyı küp küp kesip kaselere bölüştürün.

Bu esnada 1 su bardağı suya dilediğiniz miktarda gül suyu ve şeker ekleyerek tatlının sosunu hazırlayın.

Bu gül suyu şerbetini tatlının üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun… 

 

Zaman kazandıran 4 pratik hamur işi tarifiHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek? (Sponsorlu İçerik)