Havuçlu kek tarifi

Sonbaharın içleri ısıtan havuçlu keki, dışının kıtırlığı ve nemli iç dokusuyla her dilimde mutlu ediyor. Üzerindeki nefis beyaz çikolatalı sosu, lezzetini tamamlıyor. Çay saatlerine çok yakışan ve evdeki herkesi sevindiren mis kokulu bir kek. Siz de birkaç basit adımla bu yumuşacık keki hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Havuçlu kek tarifi
Havuçlu kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık aşaması
    Havuçları rendeleyin. Cevizleri iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Hamur bazının oluşturulması
    Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta mikserle karıştırın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Kuru malzemelerin eklenmesi
    Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyip karışıma ekleyin. Bu aşamadan sonra mikser yerine spatula kullanarak devam edin.
  4. Sıvı malzemenin eklenmesi
    Sütü ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edin.
  5. Havuç ve cevizin eklenmesi
    Rendelenmiş havuç ve cevizleri de ekleyip karıştırın.
  6. Pişirme aşaması
    Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdanla kontrolü yapın. Kürdan kekten tamamen temiz çıktığında keki fırından çıkarın.
  7. Beyaz çikolatalı kremanın hazırlanması
    Süt ve nişastayı ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın. Beyaz çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara alın.
  8. Servis önerisi
    Oda sıcaklığına gelen kekin üzerine beyaz çikolatalı kremayı dökün. Cevizle süsleyerek servis edin.
  9. Afiyet olsun!
Kapat