GeriDiyet Tarifler Havuçlu, elmalı ve kabaklı muffin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu, elmalı ve kabaklı muffin tarifi

Havuçlu, elmalı ve kabaklı muffin tarifi
Lezzetli ve oldukça doyurucu nefis bir muffin!

Tam tahıllı un ve çeşit çeşit sebze ve meyveyle yapılan lezzetli ve oldukça doyurucu bir muffin tarifimiz var. Çayın ya da kahvenin yanında keyifle yiyebileceğiniz bu nefis muffin'in yapılışı da çok kolay. Tüm malzemelerinizi karıştırıp muffin kalıplarına dökmeniz yeterli.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı tam tahıllı un
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş kabak
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy rendelenmiş elma
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı bal
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/3 su bardağı elma püresi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı zencefil

Havuçlu, elmalı ve kabaklı muffin tarifi Nasıl yapılır?

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Ardından küçük muffin kaplarını tepsiye dizin (Eğer metal kaplar kullanıyorsanız kekinizin yapışmaması için kabın içini çok az yağlayabilirsiniz.).

Daha önceden rendelediğiniz malzemeleri bir havlu kağıdın üzerine koyarak fazla suyu emmesini sağlayın. Yaklaşık 2 su bardağı kadar rendelenmiş sebze ve meyve elde etmelisiniz.

Orta büyüklükte bir kapta yumurtaları, vanilyayı, şekeri, balı, elma püresini, sıvı yağı ve rendelenmiş sebze ve meyveleri karıştırın. Daha sonra içine unu, tarçını, zencefili ve karbonatı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı muffin kaplarına dağıtarak, yaklaşık 25 dakika pişirin.