GeriKek Tarifleri Havuçlu cevizli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu cevizli kek tarifi

Havuçlu cevizli kek tarifi

Havuç kış aylarının en besleyici sebzelerinden ama tatlılara da çok yakışıyor. Hele bir de ceviz ve tarçınla bir araya geldi mi lezzetine doyum olmuyor. Biz bugün bu muhteşem üçlüyü bir kek tarifinde kullandık. Muhteşem oldu muhteşem! Büyükler için kahvenin, küçükler için sütün yanına çok yakışacak bu keki siz de deneyin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu cevizli kek tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Bir kenara alıp sularını salmalarını bekleyin ve sıkın.

Cevizleri irice dövün.

Yumurta ve şekeri çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.

İçine sütü ve suyu yağı ilave edin ve karıştırın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Un miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz.

Kek hamuruna tarçın, ceviz ve havucu ekleyin ve tahta bir kaşıkla bir kez daha hafifçe karıştırın.

Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra karışımı kalıba dökün.

Fırını 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Keki fırına verin. Kapağını ilk yarım saat hiç açmayın.