GeriBelgin Ekmen Yenilmez Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası

Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası
Abone Olgoogle-news

Odun ateşinde saatlerce kaynatılarak elde edilen tuzlu yoğurt, kahvaltı sofralarına ve pek çok yemeğe lezzet katması dolayısıyla Hatay yöresinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İşte, menünüzde yer verebileceğiniz enfes lezzet tuzlu yoğurt çorbasının tarifi…

Malzemeler:
5-6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
6 bardak su
1 fincan pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:

Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra açılıncaya kadar suda kaynatılır.

Tuzlu yoğurt, kaynayan suyun içine ilave edilir ve eriyene kadar iyice karıştırılır.

15-20 dakika kaynatılıp üstüne yağda hafifçe ısıtılan naneli yağ dökülür ve servis edilir.

Not: Tuzlu yoğurt Hatay’a özgü olup kahvaltıdan çorbaya kadar birçok alanda kullanılan, hazırlanışı emek isteyen lezzetli ve değişik bir tattır. Genellikle keçi sütünden yapılan tuzlu yoğurt, bahar aylarında odun ateşinde tahta kaşıklarla karıştırılıp kaynatılarak elde edilir.

Tarifle ilgili her türlü sorunuzu, Instagram hesabım aracılığıyla çekinmeden yöneltebilirsiniz.

Instagram: @belginekmen

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle